Народна странка

Гајић: Укинућу Око соколово јер пљачка Београђане драконским казнама

Гајић: Укинућу Око соколово јер пљачка Београђане драконским казнама

Председник Народне странке и кандидат коалиције „Народна листа – кључ за победу“ за градоначелника Београда Владимир Гајић изјавио је данас да ће, ако му грађани укажу поверење да одлучује у граду, одмах укинути систем „Око соколово“, првенствено зато што је то систем чији је циљ „пљачкање Београђана“.

„Три су разлога за укидање система ’Око соколово’. Први је директно пљачкање Београђана драконском казном од 25.000 динара. Наиме, када добијете обавештење, ако вам га икада и уруче, дужни сте у року од осам дана да обавестите комуналну милицију ко је управљао вашим аутомобилом. Ако им не одговорите у року од осам дана, због тога ћете бити кажњени са 25.000 динара, поред тога што ће вас теретити за саобраћајни прекршај који је у висини мандатне казне од 5.000 динара“, рекао је Гајић.  

„Други разлог је то што ’Око соколово’ несумњиво делује противзаконито, јер комуналне делатности за које је надлежан Град Београд не могу извршити упад у надлежности саобраћајне полиције, која је једина власна да утврђује постојање саобраћајних прекршаја“, додао је Гајић.

Гајић је навео да је трећи разлог то што џиповима опремљеним системом „Око соколово“ управљају непозната Н.Н. цивилна лица.

„То су основни разлози због којих бих ја, ако бих доносио одлуке, одмах укинуо ’Око соколово’“, закључио је Гајић.