Народна странка

Кривична пријава против Стефановића и Ружића због бирачких спискова

Кривична пријава против Стефановића и Ружића због бирачких спискова

Лидери листе "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују" данас су против министара надлежних за пријаву пребивалишта и бирачке спискове, Небојше Стефановића из Српске напредне странке и Бранка Ружића из Социјалистичке партије Србије, поднели кривичну пријаву због прекрајања бирачког списка ради уписивањa лажних Београђана за изборе у Београду.

Стефановић и Ружић су, сумња се, омогућили и дозволили фиктивну односно лажну промену места пребивалишта за више десетина хиљада новоуписаних грађана Београда који не живе у Београду већ само имају лажно пријављено пребивалиште и то ради гласања на изборима заказаним за 4. март.

Тиме су извршили кривична дела састављање нетачних бирачких спискова и злоупотреба положаја из чланова 158. и 359. Кривичног законика.

Уз кривичну пријаву као докази предати су службени документи званично добијени од појединих градских општина у којима се бележи необјашњив пораст, па пад уписаних бирача, као и изјаве министра Стефановића које су у нескладу са тим документима, а којима покушава да прикрије извршење кривичног дела.

Након тих изјава, полицијске станице у свих 17 београдских општина остале су неме на поднете захтеве за информацијама колико је бирача из Војводине и других делова Србије, очигледно за потребе избора, од председничких избора стекло пребивалиште у Београду.