Народна странка

Гајић: Нема сарадње са онима који би да Србија призна „Косово“ и уведе санкције Русији

Гајић: Нема сарадње са онима који би да Србија призна „Косово“ и уведе санкције Русији

Кандидат Народне странке за градоначелника Београда и носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Владимир Гајић изјавио је да Народна после избора неће сарађивати са странкама које се залажу за примену „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије и које су за увођење санкција Русији.

„Народна странка се залаже да Србија одмах одбаци тај план, јер је њиме предвиђено да Србија призна своју јужну покрајину као независну државу“, рекао је Гајић за Спутњик Србија.

Гајић је додао да су економске санкције „инструмент рата“ и да би увођење санкција Русији значило „као да је Србија добровољно ушла у Рат против Русије, а то, наравно, не долази у обзир“.

„Ми смо апсолутно против увођења санкција Русији и сматрамо да Србија не би требало да уводи санкције ниједној држави на свету, осим оних санкција које је усвојио Савет безбедности УН“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да ће Народна странка бити „позитивно изненађење на изборима“ расписаним за 17. децембар.

Упитан о наступу странака деснице на изборима, Гајић је одговорио да је готово сигурно да је неко „свесно разбио националну опозицију у више колона“.

„Поставља се питање ко има мотиве да десни блок не наступи на јединственој листи. Мислим да мотиве имају и режим и неке опозиционе странке, јер десна колона има политичку перспективу у Србији и зато се чини све да не буде те сарадње пре избора“, закључио је Гајић.