Народна странка

Ивана Парлић: Корупција разара Ужице, проверићемо све уговоре које је град склопио у последњих 15 година

Ивана Парлић: Корупција разара Ужице, проверићемо све уговоре које је град склопио у последњих 15 година

Потпредседница Народне странке и кандидаткиња за градоначелницу Ужица коалиције „Најбоље за Ужице“ Ивана Парлић позвала је Ужичане да на локалним изборима у недељу, 2. јуна, бирају мудро и гласају за ту листу под бројем седам коју, поред Народне странке, чине и Двери и ПОКС.

„Ако нам грађани укажу поверење, прво ћу позвати ревизију да се провере сви уговори које је град склопио у последњих 15 година, од Ужице-гаса до најављених јавно-приватних партнерстава за расвету. Склопљено је много штетних уговора“, рекла је Ивана Парлић  ужичкој телевизији 5.  

Ивана Парлић је истакла да су јавно-приватна партнерства начин да фирме блиске властима остану на извору новца и исисавају новац из градског буџета.

„Завладала је општа неправда. Каста људи блиских СНС-у живе свој сан, њихове фирме исисавају новац из буџета, док су многи грађани на ивици сиромаштва, родитељи деци не могу да приуште основне ствари неопходне за живот“, рекла је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је додала да је Влада Србије човека који је по занимању ауто лимар поставила као стручњака за јавно-приватно партнерство и он је одборницима Скупштине Ужица објашњавао зашто би град требало да се задужи неколико милиона евра да би се промениле сијалице.

„Ако остане напредњачка власт, избиће скандал, јер ће град који је пре више од 100 година имао централу на реци Ђетињи сада задужити нове генерације да би се обичне сијалице замениле ЛЕД сијалицама. Да ли замена сијалица вреди 10 милиона евра“, упитала је Ивана Парлић.  

Ивана Парлић је истакла да локална самоуправа мора да буде потпуно транспарентна.

„То се једноставно може постићи и тако што ће интернет сајту града бити објављено ко ради у градској управи, са којом стручном спремом, које уговоре је град потписао, са којим компанијама и за који износ и шта ће оне тачно да ураде. Грађани сада не знају ни шта плаћамо, ни кога плаћамо, ни за шта плаћамо“, рекла је Ивана Парлић.  

Ивана Парлић је навела да сви ученици у Ужицу морају бесплатно добити уџбенике.