Народна странка

Ивана Парлић: ЕУ поставља непријатељске захтеве Србији

Ивана Парлић: ЕУ поставља непријатељске захтеве Србији

Потпредседница Народне странке Ивана Парлић изјавила је да Европска унија испоставља Србији непријатељске захтеве због каквих се некада ратовало – да Србија поклони своју земљу и територију, као и да уништи своје реке и планине и буде депонија ЕУ, а да на крају не постане чланица уније.

„Србија се сада покорава у миру. ЕУ каже да има зелену агенду али то значи да Европа буде зелена, а не Србија, и то значи да Србија буде уништена да би Европа била зелена. Нисмо ми партнери ЕУ ако нам она тражи да Рио Тинто копа литијум у Србији и да трећина државне територије буде претворена у руднике. Не можемо да будемо партнери ако су то захтеви“, рекла је Ивана Парлић за канал „Србин инфо“.

Ивана Парлић је додала да је Рио Тинто у фази „кувања српског јавног мњења“ и ломљења отпора тој компанији да копа литијум.

„Народ у Србији је изградио солидну пирамиду отпора Рио Тину која се сада ломи медијском кампањом и пропагандом“, рекла је Ивана Парлић.

„Са једне стране копање литијума пропагира власт, која је стала на страну отвореног убиства Србије, а са друге стране професор Владица Цветковић из Прогласа, који има задатак да ’отвара дијалог’ и ломи српско јавно мњење и да уместо лобисте Рио Тинта постане у јавности популарно лице које шири демократију и штити грађанска права али то је заправо лице пропагатора Рио Тинта“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је навела да онај ко жели да Србија буде претворена у рудник „не жели добро нашој деци“.

„Сигурна сам да је бар 80 одсто грађана против независности ’Косова’ и против претварања Србије у рудник али су у Скупштину Србије ушли политичари који ће на овај или онај начин бити сагласни са том политиком. То је последица пропаганде“, закључила је Ивана Парлић.