Народна странка

Станковић: Неморално је да зет градоначелнице Ниша купи социјални стан по сниженој цени коју субвенционише држава

Станковић: Неморално је да зет градоначелнице Ниша купи социјални стан по сниженој цени коју субвенционише држава

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић изјавио је данас да није морално да зет градоначелнице Ниша Драгане Сотировски буде међу изабранима на конкурсу за куповину градских станова по повлашћеним ценама, јер би ти станови требало да буду намењени грађанима слабијег материјалног стања, а он је заменик директора Апотекарске установе Ниш и не спада у ту категорију становништва, те има веће могућности да купи стан по тржишној цени.  

Супруг ћерке Драгане Сотировски купио је стан у новоградњи из програма социјалног становања по субвенционисаној цени од 830 евра по квадратном метру, а потом Станковића пред Основним судом у Нишу за претрпљену душевну бол због изјаве у којој је посланик Народне странке поменуо куповину стана.

„Не видим ништа спорно да се помене да је он добио могућност да купи стан по сниженој цени, а на тој локацији се станови издају и за 400 евра месечно. Овај судски процес је непотребан и представља пародију и циркус“, рекао је Станковић телевизији Н1.

Станковић је додао да разматра могућност да тужи зета градоначелнице Ниша у име грађана који су претрпели душевну бол јер нису добили могућност да купе „социјалне станове“, иако су далеко слабијег материјалног стања.

Станковић је навео да су „социјални станови“ у Нишу куповани по цени која се кретала између 600 евра и 800 евра по квадратном метру, што је три до четири пута мање од тржишне цене, јер станови у новоградњи у том граду коштају и више од 2.000 евра по квадратном метру.

„Параметри за добијање могућности за куповину тих станова су веома проблематични и то је ствар је морала. Ако је неко на положају и има довољна примања да купи стан по сниженој цени, онда не би требало да конкурише за куповину стана чију цену субвенционише град. Са друге стране, немогуће је да људи који имају плату од 600 евра месечно узму кредит за куповину стана од 50 квадратних метара“, рекао је Станковић.