Народна странка

Новаковић: Следи жесток пад животног стандарда, а влада неспособна да управља ресурсима државе

Новаковић: Следи жесток пад животног стандарда, а влада неспособна да управља ресурсима државе

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да грађани од нове Владе Србије могу да очекују исто што и од старе – ништа, и да већина министара трчи почасни круг, док је председница владе Ана Брнабић на „опроштајној турнеји“.

„Ово је привремена влада, орочена и ограничена, рок употребе је 2024. година. Да бисте критиковали ову премијерку не треба да карикирате, довољно је да цитирате шта говори. Она не зна да ли је колабирала или колаборирала!? Наравно, није проблем што је Брнабићева колабирала, плашим се да ће исти проблем имати влада и наша држава у месецима који следе“, рекао је Новаковић за лист Нова.

„Уместо да добијемо владу која иде у сусрет изазовима које нам доноси економска криза, добили смо владу која иде у сусрет кадровским амбицијама коалиционих партнера СНС-а, који су очигледно задовољни, али незадовољство кључа у народу“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да је Србију економска криза, подстакнута ратом у Украјини, само окрзнула Србију, а да ће је ускоро и ударити.

„Званична инфлација је 14 одсто, а незванична 50 процената. Огроман део грађана већ сада не може да састави економски живот своје породице ’од првог до првог’, а очекује нас још жешћи пад животног стандарда. Ова влада нема знање и стручни капацитет да управља ресурсима државе“, рекао је Новаковић.

Упитан шта Новосађани могу да очекују од новог градоначелника Милана Ђурића, Новаковић је одговорио да ће то бити „најтиши мандат“ и да градоначелника неће бити ни у форензичким траговима, јер он није биран да опредељује политику, него да је спроводи.

„Од њега се не очекују иницијатива и креативност, него да реализује дневни списак налога и захтева који му проследи Андреј Вучић. Криминалну номенклатуру, коју је наследио од Милоша Вучевића, у којој урбанизам и инвестиције води Слободан Милић Боцара, јавним набавкама управља Марко Босанац Боске, а екипа Слободана Милутиновића Снајпера обавља прљаве закулисне послове за СНС – нови градоначелник не сме да дира. Они су његова узда и мамуза. Вучевић се није питао ништа, а овај ће још мање“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да најјачу криминалну групу у држави предводе Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, а власт Александра Вучића тој криминалној организацији активно помаже да се пословно учврсти.

„Фирме у пословној империји Звонка Веселиновића и Милана Радоичића добијају послове који су плаћени из државног буџета. Њихова фирма ’Инкоп’ укључена је у безмало све значајније путарске инвестиције, нарочито на Коридору 10. Радоичић заузврат контролише политичке и криминалне токове на Косову и Метохији, а Веселиновић, уз саслужење Андреј Вучића, ради то у целој Србији, са посебним акцентом на Нови Сад и Војводину“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да се СНС не може дистанцирати од Веселиновића, а да се истовремено не одрекне криминалног карактера своје власти.

„Они то не желе, а сада више ни не смеју“, закључио је Новаковић.