Народна странка

Новаковић: Одазваћу се суду по тужби Милутиновића, нећу се позвати на посланички имунитет

Новаковић: Одазваћу се суду по тужби Милутиновића, нећу се позвати на посланички имунитет

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је добио опомену пред тужбу од Слободана Милутиновића Снајпера за наводну повреду угледа и части зато што га је назвао највећим криминалцем у Новом Саду, и да се неће позивати на посланички имунитет него ће се појавити пред судом.

“На суду ме чека Слободан Милутиновић Снајпер, кога ће довести из притвора са лисицама на рукама да објасни суду како није криминалац”, рекао је Новаковић за Нова.рс.

“Не пада ми на памет да се позовем на посланички имунитет, без обзира што сам Милутиновића назвао криминалцем у парламенту. Посланик не сме да буде заштићен од могућих судских поступака. Напротив, и у погледу јавно изговорене речи мора бити потпуно изједначен са сваким грађанином”, додао је Новаковић.

Нова.рс подсећа да је Милутиновић ухапшен 19. септембра 2021. године због сумње да је отео бившу девојку У.Ј. (24) и претукао је у стану у насељу Подбаре у Новом Саду, а раније се теретио за недозвољено ношење оружја, напад на службено лице, наношење тешких телесних повреда, а бавио се и препродајом дроге.

Тај портал наводи да је Милутиновић у затвору био укупно три године због продаје дроге и напада на полицајца, док је за остала кривична дела добио условну казну.

Притвору му је продужен до 18. априла, а терети се терети за отмицу, угрожавање сигурности и злостављање.

Како је објавио новосадски Дневник, Милутиновић је годину и по дана у притвору, који му је одређен после саслушања, имајући у виду да је реч о вишеструко осуђиваном лицу, као и због околности које указују да би могао да понови дело.

У опомени пред тужбу, коју је Милутиновићев адвокат упутио Новаковићу, наводи се је посланик Народне странке приликом јавног излагања на седници Скупштине Србије показао заједничку фотографију Милутиновића и Милоша Вучевића са пријема у Градској кући у Новом Саду и рекао: “Показаћу вам слику Милоша Вучевића са Снајпером, али то није оружје снајпер, то је Слободан Милутиновић Снајпер, највећи криминалац Новог Сада”.

Адвокат је у опомени пред тужбу навео да су на тај начин повређени углед и част Милутиновића, нарочито имајући у виду да су увреде упућене јавно у Народној скупштини, те да је поменути снимак са седнице емитован на Јутјуб каналу и постао виралан за само неколико дана.

Додао је да је Милутиновић стекао право да од Новаковића потражује накнаду нематеријалне штете “за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа” и то у износу од 400.000 динара.

“Уколико сте сагласни да овај спор решимо мирним путем предлажем да се јавите у адвокатску канцеларију и то најкасније три дана од пријема опомене”, пише између у опомени пред тужбу, наводи портал Нова.рс.