Народна странка

Кривичне пријаве због лажних пребивалишта у Београду

Кривичне пријаве због лажних пребивалишта у Београду

Народна странка саопштава да на кућне адресе бирача у Београду стижу обавештења о гласању за људе који не живе заиста на тим адресама.

Народној странци се обратило више Београђана, међу којима је и суграђанка из Лагумске улице у Земуну, којој је стигло чак осам обавештења о гласању са именима и презименима непознатих људи.

Реч је о малој породичној згради у којој се сви станари добро познају и не постоји апсолутно никаква могућност да људи чија су имена наведена заиста живе на тој адреси.

Постоји основана сумња да је начињен нетачни бирачки списак у намери утицања на резултате предстојећих београдских избора.   

Тиме су извршена кривична дела из чланова 158. и 359. Кривичног законика, за која су запрећене казне од три године затвора, односно до 12 година затвора.

Народна странка ће поднети кривичне пријаве против одговорних лица за која основано сумњамо да су извршила наведена кривична дела.

Позивамо Београђане да 4. марта масовно изађу на биралишта и да не дозволе да им било ко преварним радњама ограничава право на слободан избор.