Народна странка

Липовац Танасковић: Београд је спреман за смену режима и стручне људе на водећим позицијама

Липовац Танасковић: Београд је спреман за смену режима и стручне људе на водећим позицијама

Потпредседница Народне странке и кандидаткиња за одборницу у Скупштини града Београда на листи Уједињени за победу Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је да је енергија грађана у Београду таква да ће опозиција сигурно остварити значајан резултат на градским изборима.

„Сваки дан разговарамо са грађанима. Протести су били ти који су покренули људе. У Београду је истина много лакше стигла до грађана него у остатку Србије“, рекла је Липовац Танасковић у емисији Без устручавања. 

Она је истакла да ће опозиција на сваком бирачком месту имати по четири контролора.

„То је војска људи која се пријавила да брани изборну вољу грађана“. 

Говорећи о главним проблемима у Београду, Липовац Танасковић је навела саобраћај и загађеност ваздуха као главне.

„Све то може да се реши. Када стручни људи буду водили главни град он ће да продише. Ту је и корупција која је свуда узела маха. Нема довољно вртића, али има превише сплавова да се више ни не види река. Само 500 сплавова је легално што значи да су остали чак и небезбедни“, рекла је Липовац Танасковић и додала да је план носиоца београдске листе професора Владете Јанковића и његовог тима да се спроводе локални референдуми по Београду и грађани сами одлучују о томе како ће се развијати део града у коме живе.

Потпредседница Народне странке је истакла да листа Уједињени за победу Србије односно Београда нуди промену из корена односно „да се Србија врати на курс са којег ју је власт скренула“.

„Наша листа за парламентарне и београдске изборе је шаренолика. Ту су људи који су стручњаци у својим областима. Ту има и привредника, пољопривредника, професора, пензионера, младих. Има нових људих. Оно што нам је заједничко је воља и спремност да се стање у Србији промени на боље“.

„На нашој листи има нестраначких личности, али ми се не кријемо иза њих. Представници власти су учествовали у превише афера, па Александар Вучић мора да их крије иза др Данице Грујичић и других лица која можемо видети на билбордима. Они су само параван. Верујем да ће се већина тих људи повући након избора односно да неће учествовати у власти“.

Липовац Танасковић је изјавила и то да верује да ће излазност на предстојећим изборима бити велика.

„Људи схватају колико су важни предстојећи избори. Знају да ако се власт не промени, све ће остати исто ако не и горе. Ми смо се ујединили зато што су грађани од нас то и тражили. На терену нам свакодневно прилазе и захвални су нам на томе и траже да се изборимо са овим режимом. Све што су грађани тражили од нас смо и урадили јер држимо реч. То су и грађани препознали, да ин неко слуша, и зато добијамо све већу подршку од њих“, закључила је Липовац Танасковић.