Народна странка

Јовановић: Радојичић грубо крши Статут Београда, оставка једини излаз

Јовановић: Радојичић грубо крши Статут Београда, оставка једини излаз

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да „формални“ градоначелник Зоран Радојичић грубо крши статут Града, јер ни после седам месеци није поставио градског менаџера, што је најважнија функција у градској управи. 

„Међу помоћницима које је поставио - Андријом Младеновићем, Александром Марковићем и Ацом Петровићем - једног је морао да прогласи градским менаџером, што је функција коју је у претходном мандату обављао Горан Весић“, рекао је Јовановић телевизији Наша.  

Јовановић је навео да је недостојно функције градоначелника да му „његов заменик забрањује да постави градског менаџера, што је највероватније овде посреди“.  

Срамно што Радојичић не поштује Статут Града и генерално одбија да ради посао за који је преузео одговорност, додао је Јовановић.

„Одборничка група „Савез за Србију“ сматра да је једини излаз из ове ситуације да Радојичић поднесе оставку, чиме би се стекле претпоставке да се разговара о фер условима за нове изборе за Град Београд“, истакао је Јовановић.