Народна странка

Јовановић: Опозиција да напусти институције система

Јовановић: Опозиција да напусти институције система

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је суштина протеста широм Србије борба за смењивост власти, односно фер и поштене изборне услове под којима би били расписани ванредни избори на свим нивоима.

“Систем је временом постао толико корумпиран и изопачен да гарантује само одржавање постојећег стања, а онемогућава било какву позитивну промену”, рекао је Јовановић зрењанинској телевизији КТВ, на којој је учествовао у дуелу са послаником СНС-а Владимиром Ђукановићем.  

“Зато се за промене не можемо изборити унутар система, него само ван њега. Због тога би сви посланици и одборници праве опозиције требало да напусте институције система и да се солидаришу са народом на улици, као што смо ми урадили у Скупштини Београда”, навео је Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе “Савез за Србију” у градском парламенту.

Јовановић је рекао да “не може да разуме људе који подржавају овакав режим у Србији” у којем министри не могу да докажу порекло новца, имају више десетина банковних рачуна у иностранству или су учествовали у пљачкашким приватизацијама.

“Такви министри, али и посланици који их подржавају, симбол су свега лошег у Србији”, рекао је Јовановић.