Народна странка

Алексић: Посланици Народне странке бојкотују парламент, солидаришемо се са народом

Алексић: Посланици Народне странке бојкотују парламент, солидаришемо се са народом

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да посланици те странке неће учествовати у раду данашње посебне седнице Скупштине Србије на којој ће се обратити председник Словеније Борут Пахор.

„Нећемо да нашим учешћем на седници дајемо привид да постоји демократија и функционисање институција у Србији, већ желимо да пошаљемо снажну поруку представнику европске државе да ствари у Србији не функционишу нормално и да нема демократије, нема нормалног дијалога и слободе изражавања“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у парламенту.

„Ми поштујемо господина Пахора и спремни смо да као опозициона странка увек разговарамо са њим о унапређењу односа наших земаља и сарадњи, али не можемо у земљи диктатуре да будемо параван за симулацију демократије која се у Србији укида“, навео је Алексић.

Алексић је навео да се посланици Народне странке солидаришу са десетинама хиљада грађана који протестују у градовима широм Србије који захтевају демократију и слободу.

„Позивамо колеге из опозиције да заједно са грађанима кренемо у шетњу у свим градовима Србије и боримо се са њима за слободу“, навео је Алексић.

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић рекла је да је српски парламент донео велики број закона који нису добри за грађане и да опозиција не би требало да даје легитимитет доношењу закона „који уништавају животе грађана“.