Народна странка

Отворено писмо градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу

Отворено писмо градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу

Поштовани градоначелниче,

Ваша посета приградском месту Будисава, била би једна од уобичајених и рутинских активности, да није искрсао један „детаљ“, који представља кључ за разумевање начина на који влада Александар Вучић и начина на који функционише држава. Наиме, у Будисави, у непосредном  окружењу, заједно са Вама, појавио се Андреј Вучић.

Јавна је тајна, да Новим Садом не управљате Ви него Андреј Вучић. Није непознато да све кључне одлуке у Новом Саду доноси Андреј Вучић, а да се Ви са тим одлукама само полтронски упознајете и егзалтирано саглашавате. Андреј Вучић, као први рекет Србије, кампује у Новом Саду и не пропушта да отпрати ниједну инвестицију у нашем граду.

Од момента када су Александар и Андреј Вучић зајахали Србију створен је паралелни систем одлучивања. Имамо институционални и партијски ток догађаја. Партијски центар моћи доноси све одлуке, а посао институција је да тим, у основи криминалним активностима - дају привид правности. Међутим, да ће закулисни и мање видљив део политике, бити тако сурово огољен – то нисмо очекивали.

Мислим да је ред да као градоначелник одговорите на питање у ком својству се у Будисави појавио Андреј Вучић. Слике са догађаја, показују да је тик до Вас. Посета Будисави није најављена као страначка, те је Андреј Вучић био у некој другој улози.

Грађани Новог Сада имају право да од Вас чују шта је у Будисави радио Андреј Вучић. Ако је у Вашој пратњи, а то снимци недвосмислено потврђују - то је скандалозно. Ако је у страначкој улози, ред је био да Вам не стоји иза леђа. Да ли је у Будисави присуствовао у име извођача радова? Можда је у међувремену постао експерт за фекалну канализацију?!

Шест година, вршећи функцију градоначелника, Ви се понашате као председник градског одбора СНС-а, а не као градоначелник свих грађана Новог Сада. У Будисави је смоквин лист правности пао и остала је само огољена страначка улога.

Поново Вас позивам да бирате дан, време и телевизију на којој ћемо суочити ставове.

 

Повереник Народне странке за Нови Сад и бивши градоначелник Новог Сада
Борислав Новаковић