Народна странка

Народна странка Зрењанин: Хитно раскинути уговор са такозваном Фабриком воде

Народна странка Зрењанин: Хитно раскинути уговор са такозваном Фабриком воде

Сведоци смо да је такозвана Фабрика воде у маниру ћудљиве, бунтовне тинејџерке, почела да објављује патетичне статусе на друштвеним мрежама, али смо такође сведоци да су објаве почеле тек недавно. Сведоци смо да градоначелник и Градска управа упадљиво ћуте, али смо такође сведоци да су бивши градоначелник Чедомир Јањић, али и Горан Кнежевић, као и многи други функционери странке на власти из године у годину обмањивали грађане, не држећи дату реч. Сведоци смо да је и председник признао да је такозвана Фабрика воде обмана и промашај, као и да је било бахатости, осионости, и изразио сумњу да је било и покушаја противправног присвајања новца, али смо и сведоци да је прва сарадница председника премијерка Ана Брнабић била директно укључена у решавање овог проблема.

Јасно нам је ко годинама штити унапред пропали пројекат, а можемо наслутити и зашто је тако из председникових речи! Док се градска власт „купа“ у чистој флашираној води коју свакодневно купује буџетским средствима и док троши вишемилионске износе на репрезентације, грађани у маниру непливача тону, давећи се у загађеној и нехигијенској води коју из свог џепа плаћају, а плаћају и флаширану воду како би задовољили своје основно људско и здравствено право, чисту пијаћу воду!

Народна странка Зрењанин захтева од градоначелника и Градске управе следеће:

1. Да се раскине уговор са такозваном Фабриком воде и спроведе темељна независна ревизија на свим нивоима код свих уговорних страна!

2. Буџетски субвенционише набавка чисте, здраве, санитарне, пијаће, хигијенске воде свим грађанима Зрењанина, као и да се обезбеди дистрибуција такве воде свим угроженим појединцима и групама грађана бесплатно!

3. Ревидира цена воде по метру кубном коју наплаћује ЈКП Водовод и канализација и сведе на адекватни минимум, односно на цену техничке воде!

Врло интересантан податак је да се управо ових дана навршава 10 година како су данашњи властодршци на улаз Градске куће налепили плакат у којем јасно апострофирају (своју) неспособност да реше проблем пијаће воде. 

Народна странка Зрењанин пита ко их је током ових 10 година спречавао да проблем реше? И, да ли ће им требати још који мандат да напуне своје џепове, задовоље своју жеђ и глад, док грађани скапавају?

Повереништво Народне странке Зрењанин