Народна странка

Народна странка Суботица: Девастација зеленила допринела несрећама услед пешчане олује

Народна странка Суботица: Девастација зеленила допринела несрећама услед пешчане олује

Градски одбор Народне странке у Суботици овом приликом жели да скрене пажњу суграђана на један наизглед секундарни проблем, а заправо и суштински, озбиљну девастацију животног простора. Политичка одлука ове власти и политичка манифестација њеног деловања је најбоље видљива у сечи шума, ветрозаштитних и снегозаштитних појасева и дрвореда.

Јуче се догодила стравична несрећа на путу према Старом Жеднику у којој је учествовало 14 возила и има озбиљно повређених грађана, а узрок је велика пешчана олуја која је смањила видљивост.

Војводина је погодно тло за појаву еолске ерозије, а ми у околини Суботице имамо пешчару. Старији суграђани се сећају какве проблеме ветар уме да прави на овом подручју.

Шта је ова власт учинила да предупреди овај проблем? Ништа.

Тамо где се десила несрећа, у околини од неколико километара нећете пронаћи ни једно дрво, а да не причамо о ветрозаштитним појасевима. Овој власти је свако дрво непријатељ и то демонстрира свакодневно, секући дрвореде и уништавајући сву високу вегетацију за коју процени да јој може донети неки профит.

Зато смо данас суочени са овом појавом пешчаних олуја које угрожавају безбедност а могу довести и до других проблема.

Народна странка и њен Градски одбор у Суботици је свестан степена девастације зеленила и спремни смо да по доласку на власт вратимо Војводини заштитне шумске појасеве и дрвореде.

Градски одбор Народне странке Суботица