Народна странка

Народна странка Краљево: Градска власт није способна да реши проблем са псима луталицама

Народна странка Краљево: Градска власт није способна да реши проблем са псима луталицама

Дугогодишњи проблем у Краљеву су пси луталице којих има на сваком кораку, тако да град подсећа на једно ругло где се велики број паса неконтролисано шета, а све чешће и напада грађане.

Градска власт нема решење за овај проблем, једино што су успели да смисле је новчана надокнада уколико до уједа дође, односно вансудско поравњање да би грађани одустали од тужбе. Зоохигијена у Краљеву покупи псе са улица, вакцинише их, а потом врати на иста места јер је азил препун, а нико не размишља о изградњи новог којим би се решио овај сраман призор у граду. Поражавајуће је и то што ЈКП „Чистоћа“ Краљево од оштећеног, тражи веран опис и локацију догађаја, тако да су суграђани додатно изложени бирократији и стресу при остваривању својих права, као да им напад разјареног пса није био довољан.

Посебан акценат треба ставити на то да се пси неретко крећу у чопорима у самом центру града где се налазе две највеће Основне школе, тако да су родитељи из страха принуђени да чекају децу после наставе.

Градски одбор Народне странке Краљево апелује на надлежне у граду да овај проблем што хитније реше да не би дошли у ситуацију где ће пси, у недостатку хране, дословно растргнути неког на улици.

Народна странка Краљево