Народна странка

Народна странка Крагујевац: Напредњачки десант на Београд

Народна странка Крагујевац: Напредњачки десант на Београд

Остало је још неколико сати до напредњачког, дуго најављиваног, скупа у Београду, где ће се слити реке напредњака из свих делова Србије, а у крагујевачком локалном одбору СНС-а напетост полако расте.

Иако је све урађено по директивама из централе, одржано сијасет састанака, подељени задаци и дужности, одређене вође пута, одређене квоте колико из сваког јавног предузећа, градске установе  и спортског клуба мора поћи за Београд, одређене вође пута по радним јединицама, спремљен довољан број квалитетних сендвича, аутобуси одавно резервисани, а ученичке екскурзије отказане, новац за дневнице спремљен, али ипак, и поред свега, Дашића, Петрашиновића, Наташу Јовановић и остале виђене крагујевачке напредњаке „изједа црв сумње“ да ли ће све проћи у складу са планираним, јер се може свашта непредвиђено десити, а није лако попунити квоту од 9.000 људи за град Крагујевац, колико је задато из централе локалним напредњацима.

Рецимо, уз све претње и притиске, људи се могу поколебати и одустати од пута, а како то објаснити „Великом штрумпфу“?!

Друго, људи могу отићи у шетњу Кнез Михајловом или Калемегданом, или пак отићи у зоолошки врт, па да „наше напредњаке“ ни Дунав, ни Сава не могу опрати од бруке пред АВ, Брнабом, Гашићем и осталим главешинама!

Пошто „мука никад не иде сама“, дознаше још да је скупштина СНС-а, а да их нико није питао, планирана управо у Крагујевцу, 27. маја.

Како за кратко време опремити оронулу халу „Језеро“, прекрити СББ натписе, окречити, покосити нараслу траву око хале...много је то посла за заклете нераднике и лењивце из градске власти!

Крагујевац грца у проблемима...Тржница, зграда суда, изровани путеви, недовршене фасаде, али кога још за то брига, њима је важно да се покажу тамо где је њима потребно, а све остало може да сачека! 

Још ако би их Вучић позвао у тај нови покрет који оснива, срећи никад краја, јер коме се још остаје у СНС-у, ако АВ из њега оде...

Ових дана су светло дана угледале и поруке тренера „Дивљих вепрова“ играчима, а у вези са одласком на поменути страначки скуп. Дашић, као градоначелник, и Предраг Стевовић, као члан Градског већа за спорт, би требало да се огласе, али не, немају они времена за то у овом „пресудном“ тренутку!

Због свега тога, напредњаци, памет у главу, сад је важно како ћете се показати, јер од тога зависе ваше позиције и положаји, а ако се којим случајем примакнете скутима „пресветог“ АВ, у глас повичите: „Председниче, варате се ако мислите да ми кичму имамо, да имамо став, своје ја, да мислимо својом главом, да смо поштени људи од речи и интегритета..будите сигурни да је све супротно и да не постоји то што нећемо учинити за мало власти, јер, данас је све на продају и све има цену!“

На крају, шалу на страну, радници јавних предузећа, службеници, пензионери, директори и наставници школа, ви који сте уцењени и сви ви који трпите притиске, усправите се, заузмите став, одбраните себе и своје ЈА, не продајте свој образ за 2.000 динара и сендвич, јер ништа друго сем образа немамо, а само образ можемо својој деци оставити.

Овом злу се коначно назире крај, а тренутак је такав да ће се памтити на којој смо страни били, јер овога пута неће бити „прелетања“ и на крају ће свако морати да плати свој рачун.

Градски одбор Народне странке Крагујевац