Народна странка

Народна странка Београд: Захтевамо оставку директорке ОШ ,,Ђура Јакшић“

Народна странка Београд: Захтевамо оставку директорке ОШ ,,Ђура Јакшић“

Одбор за просвету Народне странке Београд подржава захтеве родитеља и наставника о смени директоре Основне школе ,,Ђура Јакшић“, истичући да је ово још један показатељ скандалозног, рушилачког и недопустивог понашања СНС кадрова.

Не можемо да се не запитамо ко стоји иза промоције лика и дела Кристијана Голубовића? Да ли држава свесно даје прилику осуђеним криминалцима да буду хероји и узори младима?

Одбор за просвету Народне странке Београд захтева оставку Тамаре Јелић, директорке ОШ „Ђура Јакшић“ на Канаревом брду на општини Раковица, која носи име славног српског сликара, песника, приповедача, драмског писца и учитеља Ђуре Јакшића.

Да ли је циљ ове директорке да уместо основног образовања, данашњу омладину обучи вештинама које Голубовић поседује? Да ли поменута директорка жели да деци уместо читања ,,доживљаји Хаклбериja Фина“ или ,,Ловац у житу“ предложи учење из рубрике ,,црна хроника“. Можда ,,Како преживети затворске дане“? Уместо бајки ХАНС КРИСТИЈАНA АНДЕРСЕНА, увести као лектиру ,,Кристијанове бајке“?

Захтевамо од полиције да испита под којим условима је осуђени криминалац добио дозволу да уђе у објекат намењен образовању најмлађих. Да ли је школа или поменута директорка добила новчану надокнаду за издавање школских просторија? Да ли су родитељи обавештени да ће вишеструки повратник у вршењу тешких кривичних дела бити у друштву њихове деце?

Чланови Одбора за просвету Народне странке Београд обишли су школу, причали са наставницима и родитељима деце и обећали им да ће подржати захтеве наставника и родитеља за смену директорке Тамаре Јелић, помоћника министра за Основно образовање и министра просвете!

Оваквим директорима за сада није могуће стати на пут, али ће врло брзо доћи време за њихово процесуирање!

Желимо да верујемо да ће надлежне институције реаговати, а да ће поменута директорка бити убрзо смењена.

Одбор за просвету Народне странке Београд