Народна странка

25. 5. 2023.

25. 5. 2023.

Преузето са портала OzonPress

Потпредседница Народне странке у Чачку Виолета Марковић, покушала је да појасни ко ће све то бити угрожен у петак због организације контрамитинга Српске напредне странке. Она је такође позвала све грађане да подносе тужбе против „Аутопревоза“. 

“Позвала сам правнике и адвокате да се укључе у то, компанија „Аутопревоз“ је склопила уговор са градом Чачком о јавном линијском превозу и у оквиру тог уговора су јасно прецизиране и саобраћајне линије које су редовне, чак са редом вожње. Уколико они после 13 часова одустану од тога то значи да не испуњавају уговор, тиме је одговоран и град Чачак ако их не санкционише због тога, а сасвим сигурно је да грађани који су требали да добију ту услугу по том уговору могу да туже за надокнаду штете“, рекла је Марковић и додала да је то последња мера зато што се ово не дешава по први пут.

“Угрожени су сви радници који користе јавни превоз, неки имају месечне карте, старији не могу у болницу. Имали смо ситуацију да деца из околних села нису могла да се врате кућама у поподневној смени па су родитељи морали да се брзо снађу и некако врате децу кућама. Питам Александра Вучића да ли ће нека бака моћи да прими терапију после 13 часова”, пита Марковић.

Она је подсетила да Аутопревоз из буџета града прима преко 250 милиона динара за обављање јавног саобраћаја и да не сме путнике да остави без превоза.

“Само 150 милиона динара се издваја за превоз особа старијих од 65 година, а преко 70 милиона за школски поревоз, па за васпитаче, односно Аутопревоз 60 одсто приход аостварује из буџета града…. Ниједно јавно предузеће не прима толики новац. Због тога грађани заслужују да сваки дан имају превоз, на свака два минута, а сведоци смо да није тако, па чак и да ће у потпуности остати без њега”, закључила је Виолета Марковић.