Народна странка

Основани Форуми жена Народне странке у Краљеву и Трстенику

Основани Форуми жена Народне странке у Краљеву и Трстенику

Чланице Народне странке одржале су Оснивачке Скупштине Форума жена Народне странке у Краљеву и Трстенику. На обе скупштине су изабрани органи Форума жена који ће се борити за еманципацију и бољи положај жена у друштву. 

За председницу ФоЖ-а Краљево изабрана дипломирана правница Верица Милановић.
Функцију потпредседница обављаће дипломирани инжењер архитектуре Мирослава Ружичић, као и председница удружења Македонске националне заједнице у Рашком округу Марија Продановић. Изабрано је и пет чланица председништва, као и секретар. Усвојен је и План активности Форума жена Народне странке у Краљеву за наредну годину.

Чланице Форума жена Народне странке у Краљеву, свесне положаја у коме се жене у нашем друштву налазе, својим активностима трудиће се да подигну свест чланица и активисткиња о свим битним темама, као и да одржавањем обука женског лидерства заступају унапређењу женских људских права у приватном, друштвеном и политичком животу.

На оснивачкој скупштини Форума жена Општинског одбора Народне странке Трстеник, за председницу је изабрана Софија Пантелић, док је за потпредседницу изабрана Снежана Младеновић.

 

Новоизабрана председница Форума жена Трстеник истакла је да живимо у држави коју води насилна и бахата власт. 

"Тренутна власт игнорише и не поштује Устав, отима пензије, законе доноси на брзину без дискусије, из буџета плаћа сопствену пропаганду и новогодишњу расвету. Ни ми жене, али ни мушкарци, немамо права да останемо неми на све то”, рекла је Пантелић и подсетила да најављени закон о родној равноправности још увек није ушао у скупштинску процедуру. 

Чланице ФоЖ-а су истакле да ће се борити за родну равноправност и политичку партиципацију жена, спречавање насиља и очување њиховог здравља и сличне теме које чине Програмску декларацију Форума жена Народне странке. 

Оснивачкој скупштини у Краљеву присуствовала је председница Форума жена Народне странке и народна посланица Дијана Вукомановић, док је конституисању Форума жена у Трстенику присуствовао први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић.