Народна странка

Народна странка: Хитно ставити ван снаге закон о верској неслободи

Народна странка: Хитно ставити ван снаге закон о верској неслободи

Црногорска власт је усвајањем антицивилизацијског такозваног Закона о верским слободама преузела одговорност за тензије које прете да ескалирају у сукобе.

Овај закон је неодржив, како због свог садржаја, тако и због начина на који је донесен, али пре свега јер гура друштво у Црној Гори у насиље са несагледивим последицама.

Народна странка је већ раније тражила да се из процедуре повуче тај закон који има лажно име јер потире и право на веру и право на слободу. Ништа добро никоме не може донети закон којим се угрожава нечији идентитет и отима имовина. А овим законом се отима имовина СПЦ у Црној Гори, угрожавају верска права верника СПЦ и потире идентитет Срба у Црној Гори.

Још није касно да се црногорска власт уразуми и стави Закон ван снаге и позове на дијалог све оне којих се овај закон тиче, како би се нашло решење које ће бити на добробит свих грађана Црне Горе. Насиље режима над грађанима води у даљу ескалацију сукоба и опасне поделе у друштву. Позивамо власт у Црној Гори да се уздржи од примене насиља над властитим грађанима.

Жалосно је што режим Александра Вучића упорно окреће главу од невоља кроз које пролази наш народ у Црној Гори. Али, одавно се нико више ни у Србији не нада ничем добром од Вучићевог режима.

Зато нема бољитка док га се не решимо.