Народна странка

Вукомановић: Власт да одговoри ко је и зашто убио Оливера Ивановића

Вукомановић: Власт да одговoри ко је и зашто убио Оливера Ивановића

Председница Форума жена Народне странке и народна посланица Дијана Вукомановић изјавила је за тв Наша да ће протест заказан за 16. јануар бити кључан. 

“Тада ћемо одати почаст Оливеру Ивановићу и инсистирати да се открије кривац за његову егзекуцију, јер грађани Србије морају да знају ко је и зашто убио Ивановића“, казала је Вукомановић напоменувши да су мотиви за његово убиство политички.

Вукомановић је констатовала да је “очигледна нервоза и паника у редовима СНС-а јер су грађани ти који имају предност”. 

Она је упозорила да није политички мудро да власт не пристане на разговоре са демонстрантима, јер ће ,пре или касније, Вучић морати да попусти и изађе у сусрет учесницима протеста, као што то чини француски председник Макрон. 

Коментаришући контрамитинг Српске напредне странке прикривен у форми дочека руског председника Владимира Путина, народна посланица је рекла да ће "чланови и симпатизери СНС-а из свих крајева имати радну обавезу да присуствују дочеку како би Вучић показао колико има присталица”. 

„Опозиција сматра да није добро увлачити  Путина у вртлог домаће политичке игре, као и да је то још једна у низу Вучићевих манипулација, јер Путин долази првенствено ради потписивања трговинских и економских споразума. Сигурно је да ће Вучић и Путин разговарати и о Косову чији садржај вероватно  неће бити доступан јавности, али је логично да је питање Косова од великог интересовања за Русију у контексту украјинске кризе и питања Крима“, поручила је Вукомановић.

Председница ФоЖ-а Народне странке указала је да опозиција у Скупштини Србије упорно тражи да се разговара о питању Косова “како бисмо коначно сазнали и размотрили шта подразумева Вучићев план за Косово, поготово ако је у питању тзв. разграничење, али власт и председница парламента то упорно одбијају.

“Парадоксално је да грађани Србије о модусу решења за Косово могу више да сазнају из приштинских медија, него од српског председника”, истакла је Вукомановић.

Народна посланица је додала да верује да Вучић још увек није одлучио да ли ће расписати ванредне изборе, али је сигурна да опозиција неће учестовавти на изборима који су нису фер и који су недемократски.

„Вучић прави сличну грешку коју је правио Милошевић пред крај своје владавине, који се хвалио да има преко 600 хиљада чланова СПС-а. Вучић се сада хвали сличним бројем који ништа не значи, сем велике бројке на папиру, али већина грађана у Србији све више показује своје незадовољство свакодневним лошим животом“, поручила је Вукомановић.

Коментаришући изјаву председника Вучића о драконским и драстичним повећањима казни за најтежа злодела, тј. увођења доживотне казне, Вукомановић је истакла да се ради о политичком маркетингу, као и да није на председнику да усваја законе већ о томе треба да расправља Скупштина.

Вукомановић је подсетила да су Вучић и СНС на власт дошли захваљујући обећањима грађанима да ће се одлучно борити против криминала и корупције, али “грађани до сада нису видели конкретне доказе да је стопа криминала и корупције смањена, напротив”.

„Након седам година лоше власти и лоше економије, грађани Србије шаљу поруку Вучићу да нису задовољни квалитетом живота у држави и да не желе тако да живе, као и да много тога под хитно мора да се промени“, закључила је Вукомановић.