Народна странка

Јеремић: Уједињена опозиција је највећа слабост Александра Вучића

Јеремић: Уједињена опозиција је највећа слабост Александра Вучића

Дивљачки напад на Борка Стефановића последица је процеса срастања државе и организованог криминала који је у Србији у поодмаклој фази, указао је председник Народне странке Вук Јеремић на трибини Савеза за Србију одржаној у Крушевцу.

„Тај процес у Србији морамо на време да зауставимо, јер кад организовани криминал и држава постану једно, тада добијате савремену Црну Гору. Тамо нема смене власти деценијама, тамо вечерас хапсе нашу браћу и одводе их из парламента, јер кад држава и криминал срасту тада више нема демократије“, рекао је Јеремић уз осуду хапшења Небојше Медојевића.

Председник Народне странке истакао је и да је Александру Вучићу узор, управо, Мило Ђукановић.

“Њих двојица су подједнако опасни и за свој народ и за цео регион, али ипак нису исти. За разлику од Вучића, Ђукановић није кукавица, и није ненормалан.”, рекао је Јеремић.

Јеремић је такође указао на започети процес промене Устава и његове последице.

“Ана Брнабић је данас потписала предлог Народној скупштини за промену Устава, што значи да нас на пролеће очекује референдум, а са њим и нови избори“, рекао је Јеремић и позвао на јединствен наступ опозиције на њима.

„Постоји једна ствар које се плаши Александар Вучић, а то су људи који су данас овде у Крушевцу. Будемо ли ми остали јединствени као вечерас, тај страх ће га коштати пораза”, поручио је председник Народне странке Вук Јеремић.