Народна странка

Јеремић: Победом на изборима избећи ћемо санкције и повратак у деведесете

Јеремић: Победом на изборима избећи ћемо санкције и повратак у деведесете

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је на митингу листе "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују" бираче да гласају за нашу коалицију, јер Србији, ако власт не буде промењена, прете санкције и повратак у деведесете, пошто је стављена на листу држава осумњичених за прање новца и финансирње тероризма.

 

Драги пријатељи, уважене даме и господо,

Сада, када вас видим овде у оваквом броју и када осетим овакву атмосферу - пуно ми је срце! Част ми је што сам овде и хвала вам на томе - ово је атмосфера победника!

Четвртог марта не дешавају се само избори за скупштину града. То су избори који су много више од тога. Има за то много разлога, али рећи ћу овде само један – у Србији је данас у току процес срастања у једно државе и организованог криминала.



Сви ви овде знате о чему причам, али од скоро, за то зна и цео свет. Србија је од јуче на званичној листи држава које су осумњичене за прање новца и финансирање међународног тероризма.
Веровали или не, таквих је само девет држава на свету, земаља попут Јемена, Сирије и Ирака.

Међународна истрага је тренутно у току, а ја се бојим да ће та истрага довести до Београда на води.

А онда, могу да настану мало озбиљнији проблеми - притисци, санкције и све друго што смо једном већ преживели.

И зато, када будемо гласали 4. марта, ми не гласамо само да би одбранили наш град од примитивизма и провинцијалног духа који њим никада није владао; не гласамо само да би га одбранили од тетоважа, силикона и Аце Лукаса, не гласамо само да би му вратили достојанство и вратили осмех на лице - гласамо 4. марта за будућност коју желимо за нашу децу, гласамо 4. марта да зауставимо повратак у деведесете и све оно што смо за живота већ једном искусили и прошли.



А, сада мало добрих вести. Ја сам по образовању физичар, и као и Драгану који је инжењер, нису нам страни бројеви. Поделићу са вама нешто и знам шта вам говорим – само један од четири суграђана наших у Београду, само један од четири, подржава владајућу странку. Немојте сумњати да ће та странка учинити 4. марта апсолутно све да сваки од њих, сваки до једног, изађе на гласање.

Али, остало је још троје, још троје којима и ми припадамо.



Нас је више, и само од нас зависи ко 4. марта побеђује! И зато, 4. марта изађите сви, да би заједно отерали мрак, гласајте за листу број 11, гласајте за Драгана Ђиласа као градоначелника, Београд одлучује, људи побеђују!

Живео Београд! Живела Србија!

Председник Народне странке

Вук Јеремић