Народна странка

Јеремић: Зулум приватних извршитеља мора одмах да престане

Јеремић: Зулум приватних извршитеља мора одмах да престане

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да приватни извршитељи “брутално и без пардона спроводе зулум” по читавој Србији извршењима неправоснажних судских пресуда, што не постоји нигде у Европи и мора хитно да престане.

“Народна странка се залаже за моментално укидање приватних извршитеља. То су људи који су готово без изузетка блиски Српској напредној странци. Њихова моћ је без преседана, они зарађују месечно од неколико десетина хиљада евра до више од 100.000 евра. Добар део те суме иде на рекет СНС-у који их је поставио“, рекао је Јеремић зрењанинској телевизији КТВ.

Јеремић се заузео за увођење имовинског цензуса који би спречавао заплену имовине сиромашних, као и за ограничење по којем породице са болесним члановима и малом децом не могу бити избачене на улицу, каква год била судска пресуда.

Председник Народне странке је истакао да је потребно променити закон усвојен 2016. године, који је оценио као „вандалски и антицивилизацијски“, и додао да се извршење судских пресуда мора вратити у домен суда.

„Не сме се дозволити бахатим бандитима, често насилним, да спроводе зулум по Србији под окриљем својих веза са врхом државе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће Народна странка предложити измене закона и осталим опозиционим актерима.  

„Опозиција би требало да се договори и о потпуно другачијем приступу страним инвеститорима у Србији, који су у повлашћеном положају у односу на домаће“, рекао је Јеремић, и као пример навео велику немачку фирму „Континентал“, која је недавно добила субвенцију од девет милиона евра, односно 19.000 евра по радном месту.

Јеремић је навео да је субвенција дата за запошљавање 500 софтвенрских инжењера који, међутим, већ имају посао у домаћим фирмама чији профит остаје у Србији.

„Они су практично отети и радиће у немачкој фирми која ће профит слати у Немачку. Дато је девет милиона евра гиганту који има приход од 45 милијарди евра, већи од бруто друштвеног производа Србије, а урушене су домаће фирме“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да заједнички наступ опозиционих актера није немогућ задатак и да ће Народна странка учинити све у циљу договора опозиције, коју не чине само странке, него и појединци, удружења, синдикати и сви који желе промене.

„Србији су нужно и хитно неопходне промене. Александра Вучића је могуће сменити и поред подршке коју ужива на Западу. Пресудна ће бити спремност и енергија грађана да дају подршку кредибилној алтернативи. Мора постојати заједнички кохерентни фронт у којем ћемо се договорити о најважнијим питањима“, рекао је Јеремић.