Народна странка

Јеремић: Хитно укинути приватне извршитеље

Јеремић: Хитно укинути приватне извршитеље

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се Народна странка залаже за хитно укидање приватних извршитеља, јер стварају ситуацију „блиску социјалној трагедији“ и готово без изузетка су повезани са Српском напредном странком.

„Приватни извршитељи месечно зарађују од неколико десетина хиљада евра до 100.000 евра и обављају своју делатност на потпуно непримерен начин и, што је незабележено у Европи, спроводе неправоснажне судске пресуде“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

Јеремић је рекао да је ће Народна странка предложити хитно укидање приватних извршитеља и осталим опозиционим странкама и изразио уверење да ће се са тим предлогом сложити сви актери, од Покрета слободних грађана до Двери.

Јеремић је навео да је неупитна будућа сарадња Народне странке, Покрета слободних грађана и Драгана Ђиласа и да је потребно проширити опозициони савез и понудити одрживу алтернативу власти која Србију води у пропадање по свим критеријумима.  

„Не постоје било какве суштинске разлике у гледањима на оно што је потребно чинити. Постоје различити предлози о форми деловања и потпуно сам сигуран да ћемо и о томе постићи договор“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да би пут ка промени у Србији требало да води преко делегитимизације садашњег начина вршења власти, ако је потребно и бојкотом, који је само једна од идеја, а да би бојкот био успешан, у њему би требало да учествују сви.

„Можемо се договорити око повратка аутономије институција, слободе медија, подршке домаћој привреди и другим питањима. Нама је важно да се опозиција уједини јер то грађани од нас очекују и јер другачије не можемо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће Народна странка у преговорима опозиционих актера бити флексибилна и неће наступати са ултимативним захтевима.  

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, рекао да је за Народну странку неприхватљива столица Приштине у УН и да о томе не би ни требало преговарати без претходног решавања питања српске имовине на Косову и заштите српског културног наслеђа.

Председник Народне странке, који је и бивши минстар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, рекао је да председник Србије Александар Вучић сам води спољну политику, а нити познаје дипломатске норме нити довољно добро говори енглески језик.