Народна странка

Вучићу не понижавај адвокате - требаће ти ускоро

Вучићу не понижавај адвокате - требаће ти ускоро

Народна странка најоштрије осуђује напад Александра Вучића на чланове председништва Народне странке – угледне адвокате Боривоја Боровића и Владимира Вучинића.

Вучић користи правосудни апарат за примену селективне правде у фингираној борби против организованог криминала, нападајући притом угледне адвокате и чланове председништва Народне странке да ”штите мафијаше”. Он је Владимира Вучинића назвао лоповом и оптужио га да је ”крао и узимао паре у Мишковићевом случају”.

Овакав бесрамни напад долази као последица чињенице да је Владимир Вучинић бранилац припадника Жандармерије против којих се води поступак због наводног напада на брата Александра Вучића и Синише Малог. У том поступку је у сведочењу, на питања браниоца Вучинића, испливало на видело и то да је син Александра Вучића легитимисан на Паради поноса, а да је брат председника припаднике Жандармерије гађао одређеним предметом.

С обзиром на то да Александар Вучић све доживљава лично, он адвоката одбране види као свог личног непријатеља, и има потребу да се са њим обрачунава јавно износећи неистине.

Због тога ће Александар Вучић бити приморан да пред судом објасни када, где и колико пара је узео Вучинић у Мишковићевом случају?!

Режим Александра Вучића већ више од шест година активно ради на урушавању начела поделе власти и незавиности правосуђа, а сада се Вучић преко медија отворено обрачунава са судијама, тужиоцима и адвокатима, што га чини недостојним функције на којој се налази.