Народна странка

Јеремић: Вучић са Харадинајем и Тачијем хоће да створи атмосферу рата како би имао оправдање за признавање Косова

Јеремић: Вучић са Харадинајем и Тачијем хоће да створи атмосферу рата како би имао оправдање за признавање Косова

Председник Народне странке Вук Јеремић сматра да Александар Вучић са својим партнерима Тачијем и Харадинајем, режирано ствара предратну атмосферу како би имао оправдање за потпис споразума који би омогућио улазак тзв. Косова у УН. Јеремић је навео да су се Вучић и Тачи састали 4.новембра у Риму, а да је само неколико дана након тога Приштина подигла таксе на производе из Србије најпре на 10 а онда и на 100 посто.
 
„Ако се разграниче Србија и Косово на начин на који то желе Вучић и Тачи, тада више нема препрека да Косово постане члан УН. Ако постане члан УН, тада више нема медјунардно правних механизама да се спречи даље прекрајање граница на Балкану, почевши од стварања велике Албаније па надаље“, истакао је Јеремић.
 
Поводом све чешћег насиља у политичком животу и пребијања Борка Стефановића као и претњи смрћу које он лично добија, Јеремић каже да је постао главна мета режима јер износи информације о махинацијама Александра Вучића и његових сарадника, али да уколико му се нешто деси, то сигурно неће проћи без међународних последица, поготово након његовог разговора о ситуацији у Србији са америчким државним тужиоцем, али и другим саговорницима из света.

Јеремић је навео да је сва одговорност за пораст насиља искључиво на режиму који ствара атмосферу у којој неки градјанин помисли да чини добро дело ако неком из опозиције нешто нажао учини.

Председник Народне странке је за ТВ Нашу рекао да у Србији нема услова за било које изборе нити нормалан политички живот. „Ми смо били против изласка и на изборе у Лучанима, али због јединства и солидарности у СЗС, нисмо хтели да искористимо своје право вета. Народна странка се залаже за активан бојкот парламента као и свих других институција, јер овде ствари не да нису нормалне, него се штавише нагло погоршавају“.