Народна странка

Јеремић: Вучић и Тачи у Риму договорили подизање такси на Косову

Јеремић: Вучић и Тачи у Риму договорили подизање такси на Косову

У Крагујевцу је одржана трибина под називом „Шта су српски национални и државни интереси“ на којој су говорили председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Синиша Ковачевић, члан политичког савета Народне странке Чедомир Антић, као и повереница Градског одбора Крагујевац др Гордана Шошић.

У препуној сали Скупштине града Крагујевца председник Народне странке је истакао да Народну странку чине “часни и исправни људи“.
„Смејали су нам се Александар Вучић и његов режим када смо формирали Народну странку, а сада се плаше јер је Народна странка једина која може да их порази и изгради државу на правним и моралним начелима. Морамо отерати ову пошаст и почупати коров актуелне власти, иначе ће се последице санирати генерацијама“, рекао је Јерeмић.

Он се осврнуо и на тајне преговоре председника Србије и Хашима Тачија.

„Четвртог новембра у Риму су се поново тајно састали Вучић и Тачи. Том приликом су склопили договор о дизању такси на Косову. Тиме су народ колективно слудели да верује да смо на ивици рата и да буду спремни да подрже било какав потпис како би се то избегло.

„Прво што ће Народна странка урадити када дође на власт биће нормализација ове земље. Борићемо се за повратак базичне нормалности - на улици, радном месту, медијима, Парламенту... Увешћемо ред у правосуђе и омогућићемо политичким противницима да имају супротно мишљење без да бивају проглашавани за издајнике и непријатеље“, поручио је Јеремић.

„Један од најбитнијих националних интереса јесте да се заустави понижавање народа, као и пропадање и понирање државе“, казао је Јеремић и додао да је то могуће само кроз политичко ангажовање и постојање политичких странака.

Потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић истакао је да „не смемо да дозволимо да останемо без државе и народа“.

„Национални интерес Србије је да нас буде! Наш основни национални задатак је да не дозволимо да нација умре. Ни велесиле не могу да остваре националне интересе али теже ка њима“, рекао је Ковачевић и додао да се уређења мењају, али не и национални интереси.

Он се осврнуо и на одлив младих из земље.
„Скрами на власти није у интересу да заустави сто хиљада људи који сваке године оду из Србије јер то нису њихови гласачи. Демографски тренд у Србији је изузетно неповољан. Највише има старих јер млади одлазе а треба да буду носиоци будућности и промена. Зато мора да се омогући дијаспори да масовно гласа“, поручио је Ковачевић.

Председник напредног клуба проф. др Чедомир Антић рекао је да за разлику од претходних генерација нисмо успели да створимо културни образац у нашем времену.
„Код нас владају ријалити програми који не би смели да буду отворени за гледање преко дана, већ само после поноћи. Треба нам нови културни образац и елита која ће бити спремна да се жртвује за народ“, рекао је Антић и додао да држава мора да створи услове за тако нешто, „да земља буде домаћинска, а не криминална“.

Говорећи о Косову, Антић је подвукао и лош положај Срба у региону.

„Морамо да бранимо наш идентитет. Не смемо да заборавимо обесправљене Србе. Решење је да створимо институције које ће их заштитити, било да су у Црној Гори, БиХ или на Косову и Метохији“, поручио је Антић.

Повереница за Градски одбор Народне странке у Крагујевцу др Гордана Шошић критиковала је начин на који ова власт води државу.

„Сведоци смо да је у реду да будемо земља јефтине радне снаге, да млади одлазе, да се национални ресурси распродају, да се калиција на власти физички обрачунава са политичким неистомишљеницима и да Србија постаје земља крвавих кошуља“, рекла је Шошић и поручила да ће се Народна странка, када дође на власт, борити за социјалну правду и слободе, поштовање Устава и безбедан живот свих грађана.