Народна странка

Савез за Србију најоштрије осуђује позив на линч јединог опозиционог градоначелника у Србији и његове породице

Савез за Србију најоштрије осуђује позив на линч јединог опозиционог градоначелника у Србији и његове породице

Након јучерашњег излагања председавајућег Савеза за Србију и градоначелника Шапца Небојше Зеленовића у Скупштини града, у којем је позвао на мирно окупљање у суботу у Београду и фер изборе, на Фејсбук страници „Ослободимо Шабац“ https://www.facebook.com/groups/2134931580166224/   јуче и данас су упућене претње, које су очигледан позив на линч Зеленовића.

Милан Ристић, корисник Фејсбука и посетилац странице, навео је адресу на којој Зеленовић станује  са породицом и позвао остале кориснике ове друштвене мреже да се окупе испред зграде и „отерају“ га из града, што је недвосмислен позив на насиље.

На истој Фејсбук страници, отворен позив на насиље између осталих одобрава и одборник Српске напредне странке (СНС) у Скупштини града Шапца Горан Мијаиловић позивајући на даноноћну блокаду стана у ком живи градоначелник са својом породицом.
Позив на протест испред зграде у којој живи градоначелник са породицом упутио је и активиста ГО СНС Шабац Младен Чолић.

Сматрајући да је овим угрожена безбедност његове породице и његова лична безбедност, Небојша Зеленовић је упутио допис Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала. Он је позвао тужилаштво да реагује на отворене претње и позив на насиље и линч.

Савез за Србију најоштрије осуђује претње упућене Небојши Зеленовићу и његовој породици, и захтева од тужилаштва и полиције да заштите елементарне слободе и права, који су овим на бруталан начин угрожени.