Народна странка

Светски медији демантују српске таблоиде и преносе истину о Јеремићевој улози на суђењу Патрику Хоу

Светски медији демантују српске таблоиде и преносе истину о Јеремићевој улози на суђењу Патрику Хоу

Вашингтон Пост, Њујорк Тајмс и други угледни светски медији данас пишу да се против Вука Јеремића у Србији води медијска хајка у вези са суђењем Патрику Хоу и то упркос чињеници да званични документ америчког државног тужиоца показује да Јеремић није нити осумњичен, нити икада тражио било какав договор са америчким властима.

Асошијетед Прес истиче да су новинари ове агенције имали увид у документ који је потписао државни тужилац Џефри Берман и преноси изјаву Јеремића у вези са бруталном кампањом која се у Србији против њега води, а у вези са процесом суђења бившем министру унутрашњих послова Хонг Конга чиме се наноси штета угледу Србије у свету.

„У Србији је цео процес приказан као да се мени суди, а за мене је изузетно значајно да се скине љага са имена Србије“, рекао је Јеремић за Асошијетед прес.

Ова угледна светска агенција, као и Вашингтон пост подсећају и да је Јеремић лидер опозиционе Народне странке у Србији, истичу да је његовим сведочењем завршена његова улога у овом процесу као и да се очекује да ће суђење Патрику Хоу трајати наредне две седмице.