Народна странка

Ковачевић: Пронашао сам начин како да помогнемо Аники

Ковачевић: Пронашао сам начин како да помогнемо Аники

преузето са портала Нова.рс

Потпредседник Народне странке, драматург, писац и професор на Академији уметности Синиша Ковачевић био је гост у емисији "Међу нама". Укључио се преко видео-позива, па је са водитељком Радом Ђурић причао о хуманитарној акцији коју је покренуо за малу Анику. 

“Ја сам растао у кући у којој смо васпитани да је већа радост давања од радости примања и растао сам у кући у којој се давала крв редовно и у кући из које просјак никада није изашао ненахрањен, тако да сам само тако продужио да васпитавам и своју децу и своје студенте”, објаснио је писац и додао:

“Не можете бити срећни ако је око вас колективизована несрећа”.

Синиша је открио зашто се одлучио на ову необичну акцију коју је покренуо преко Твитера, а то је продаја ракије коју је лично правио, у циљу скупљања средстава за лечење болесне деце. Објаснио је зашто се увек одазива на овакве акције, па је признао да је имао и неке личне разлоге.

До сада је прикупио 88 хиљада динара и 400 евра.

Поред ових, признао је да је имао и личне разлоге због којих се одлучио на овакав корак:

“Имам и личне разлоге. Имам унуку која се зове Аника, која је пре годину и по дана, са једном невероватном борбеношћу успела да преживи. Рођена је као недоношче. Било је повуци-потегни. Сада је то једна цура, од годину и по дана, која трчи, пева, гугуче, гаче.”
Иако је прво планирао да понуди своје књиге, ипак се одлучио да продаје ракију.

“Будући да живим на селу и да имам контигенте ракије коју сам производим, одлучио сам да их дам на лицитацију. И онда су се јавили добри људи који су пристали да се играју” рекао је Синиша Ковачевић, након чега је поносно прочитао имена свих људи који су до сад купили његову ракију, и тиме помогли у прикупљању новца за лечење болесне деце.