Народна странка

Ковачевић: Орочити протесте до 9. маја и поставити конкретне захтеве

Ковачевић: Орочити протесте до 9. маја и поставити конкретне захтеве

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да би протесте који се шире Србијом требало реорганизовати и орочити до 9. маја, Дана победе над фашизмом, када би људи из свих градова дошли у Београд и поставити јасне захтеве председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу.

„Јасни захтеви би могли да буду оставка Вучића и оставка читавог руководства РТС-а и расписивање нових конкурса за националне фреквенције, па да видимо. Ако има намеру да на сопствени народ изведе тенкове и полицију, а то смо већ видели, онда нека уђе у историјске читанке као неко ко је пустио крв грађана Србије по београдским тротоарима да би остао на власти“, рекао је Ковачевић у емисији „Скенирање“ на Јутуб каналу „Хелмкаст“.

Ковачевић је навео да ће људи који протестују „зимску обућу заменити пролећном, па ће онда ући у јапанке“, и упитао докле да се шета.

„Мора да постоји дан Д и да се каже ’види, пријатељу, земљаче, рођаче, председниче – ово су услови, имаш рок до тада и тада, а ако то не урадиш до рока, ето нас у Београду испред Председништва’. Корен свих зала је на Андрићевом венцу, одатле се куга раширила“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да би протесте требало реорганизовати и дати им другу драматуршку форму, а онда ће постати креативнији и конзистентнији у политичком смислу и биће ефикаснији.

Ковачевић је упитао зашто функционери и чланови опозиционих странка не би могли да говоре на протестима и да ли би чланови странака „требало да носе жуту траку око руке“.

„Коме је то потребно? Рецимо, да ја не могу да говорим негде јер сам потпредседник Народне странке или идиотизам типа ’треба формирати тело које ће контролисати опозицију’. Како то замишљају, као неки политички синод који ће рећи ’не можеш да сада говориш на телевизији, јер прошли пут ниси добро говорио’? Будалаштине“, рекао је Ковачевић.

„Ко чини тај савет мудраца и како ће они контролисати опозицију – седети на седницама председништава и ’лупати рецке’ ко је добро говорио а ко не“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да и „у опозицији има дилетаната, политичких незналица и политичких аналфабета.

„Одакле некима право да региструју нешто што је појединачна својина, нешто што је ауторско право Николе Која, он је аутор слогана ’Један од пет милиона’, а ако ћемо групно, онда је то својина свих нас који протестујемо. Ово је плебисцитарни бунт свих људи којима је вода дошла до доње усне и последњи покушај да се од Србије направи пристојна земља са јаким институцијама“, рекао је Ковачевић.