Народна странка

Савез за Србију у Новом Саду: Вратити достојанство просветним и здравственим радницима

Савез за Србију у Новом Саду: Вратити достојанство просветним и здравственим радницима

У пуној сали Радничког дома, лидери Савеза за Србију поручили су да их не окупља мржња према некоме већ жеља да се заустави непрекидна колона оних који одлазе.

Борислав Новаковић, члан Председништва Народне странке, говорио је о стању у Новом Саду који је поражен. "Можете ли да замислите те архитекте којима градоначелник објашњава да СПЕНС треба срушити." - рекао је он и додао да СНС покушава од Новог Сада да направи симбол своје власти и да њиме управља Андреј Вучић, а Савез ће учинити све да овај град буде симбол отпора овој штеточинској власт.

Жељко Веселиновић, председник УСС Слога, говорио је о томе како се извинио за непримерене речи, а да се Вучић није извинио што је својом изјавом у Краљеву увредио све жене Србије и не само жене већ све раднике.

Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, је на почетку обраћања поздравио све нације и националне мањине које живе у Војводини и поновио да постоје два савеза - једно је Савез за Србију, који се бори за све људе у овој земљи, а друго савез против Србије, управо онај који хоће да руши СПЕНС. 

Борко Стефановић, предсесник Левице Србије, рекао је да није тачно да су се окупили због мржње према једном човеку. "Окупили смо се да променимо систем и филозофију распродаје. Да зауставимо непрекидну колону оних који одлазе, да уведемо Закон о пореклу имовине и нека почне од нас, да се све докторске дипломе провере, да вратимо достојанство просветним и здравственим радницима" - рекао је он.

Бошко Обрадовић, председник Двери, рекао је да када власт хоће да га увреди онда кажу да је радио у библиотеци. "Па за њих је срамота радити у култури. Е то је разлика између нас и њих. Култура је једна од важних тачака нашег програма."- рекао је он и говорио о културној политици и култури сећања помињући Бошка Павловића, Милицу Томић, и друге важне личности.
"Човек постаје слободан својом одлуком, отпором и непристајањем" - цитирао је он Мешу Селимовића.

Зоран Лутовац, председник Демократске странке поздравио је присутне речима: "Добро вече слободни људи у заробљеној држави. Овде су заробљене инстируције, људи и медији. Фабрика лажи ради у три смене". По њему управо зато борба мора бити истрајна. "Дужни смо да се супротставимо, дужни смо да гасимо пожар заједно а не да гледамо разлике"- рекао је он.

Драган Ђилас је рекао да у историји Србије није било већег лажова од Вучића. Он је поновио да ће ова земља бити нормална земља кад Пинк изгуби националну фреквенцију. "Али тако што ће постојати институције које ће проценити да ли они испуњавају услове за националну фреквенцију која је јавни ресурс."- рекао је он и додао да су ови медији фабрике мржње и фабрике лажи које трују, шире мржњу и хушкају људе једне на друге по партијској припадности. "Време је да престанемо да се делимо."- рекао је он.

На трибини је говорила и Јелена Беба Балашевић која је рекла да прогон Игора Јурића није нормална ствар и да "због тога бити против ове власти није питање политичког афинитета, већ морала."