Народна странка

Јеремић пре два и по месеца открио праве разлоге одласка Душана Вујовића

Јеремић пре два и по месеца открио праве разлоге одласка Душана Вујовића

Поводом оставке министра финансија Душана Вујовића, Народна странка, која је пре више од два месеца најавила његов одлазак из Владе Србије, још једном указује јавности да су прави разлози тог чина стављање Србије на листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма и малверзација његових сарадника, које му је врх Српске напредне странке наметнуо против његове воље.

Уколико Вујовића замени Синиша Мали, биће то још један велики пораз за српску економију, јер је реч о човеку који нема искуство неопходно за тако одговорну функцију, али зато има политичку подршку Александра Вучића и бројне афере.

Председник Народне странке Вук Јеремић је током претходна два месеца више пута најављивао да ће Вујовић поднети оставку, јер као међународно признати стручњак за финансије неспорне биографије не може да пређе преко поразних резултата за које није одговоран и великих злоупотреба које су се одвијале без његовог знања.

Међувладина организација ФАТФ, коју чине представници 35 економски најмоћнијих држава света, уврстила је крајем фебруара Србију на листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма, као једину европску државу на тој листи, на којој је укупно девет земаља, попут Јемена, Ирака и Сирије.

Јеремић је 28. фебруара, пред београдске изборе, рекао да је Вујовић тада хтео да поднесе оставку али му то није дозволио врх СНС-а, као и да ће одлазак Вујовића из Владе власт покушати да замаскира представом о реконструкцији.