Народна странка

Јеремић: Имамо план за бољи живот одмах, а не за 30 година

Јеремић: Имамо план за бољи живот одмах, а не за 30 година

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да странка има озбиљан план убрзаног развоја Србије чије ће спровођење већ на почетку грађанима омогућити боље услове живота, а не за 30 година, како предвиђају званичници Светске банке.

„Нама је потребан убрзан развој заснован на већим јавним и приватним инвестицијама, на бољој координацији свих јавних политика, на департизацији управе и привреде, као и на улагању у стратешке гране. На пример - у енергетику, пољопривреду и нове технологије“, рекао је Јеремић одговарајући на питања које су грађани поставили на „Фејсбук“ страници Народне странке.

Јеремић је истакао да се Народна странка залаже за исплату свих дуговања радницима и повезивање радног стажа који им омогућава остваривање права на на пензију, а за остваривање тог циља кључна јесте промена Закона о раду из 2014. године, који је погрешан и неправедан према радницима.

Народна странка ће, како је рекао, увести доживотну забрану рада у јавном сектору свима за које се докаже да су куповали и фалсификовали дипломе и преписивали научне радове.

Јеремић је, поводом предстојећих београдских избора, рекао да је победа опозиције „врло реална“ ако сви у правој опозицији буду разумни и јединствени.

Упитан да ли постоји могућност да за заједнички наступ Народне странке, Покрета слободних грађана, Доста је било и Двери на изборима за Скупштину Београда, Јеремић је одговорио да за то „још увек није касно, иако време убрзано истиче“.

„Надам се да ће се сви тргнути и ступити у заједнички фронт“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће ускоро бити позната имена кандидата Народне странке за одборнике у Београду.

„Ми смо странка која окупља угледне часне, некорумпиране и стручне људе. Такође, не доживљавамо ове изборе као борбу за плен тако да не условљавамо наше учешће било каквим потенцијалним будућим функцијама“, рекао је Јеремић, и додао да се пуном паром ради и на обуци чланова бирачких одбора.

„Учинићемо све да се не догоди изборна крађа, али се и те како спремамо на све могуће сценарије“, рекао је Јеремић.

Јеремић се навео да је 250 посланика за државу величине Србије превелики број, али да то не сме бити питање козметичких промена Устава како би се замаглиле неке друге, много важније теме, што је по свој прилици план актуалне власти.

Председник Народне странке је рекао да приватизација спортских клубова "није лоша идеја", али да је и те како потребно водити рачуна да они тако не дођу у руке оних који немају часне намере.

„Тренутна ситуација у спорту је изузетно опасна и, по мом мишљењу, неодржива, поготово када је реч о фудбалу“, рекао је Јеремић.

Цео интервју Вука Јеремића можете прочитати овде.