Народна странка

Јеремић честитао женама 8. март: Народна странка је посвећена равноправности жена

Јеремић честитао женама 8. март: Народна странка је посвећена равноправности жена

Поштоване даме,

Част ми је да Вам у име Народне странке упутим срдачну честитку поводом Међународног дана жена, 8. марта. Овај дан је прилика да се сетимо и по добру поменемо многе жене које су својим делима учиниле наш живот у Србији много бољим. Пре свега, исказујемо захвалност и поштовање за наше мајке, баке и супруге које су стуб наше породице. Хвала им за све што су учиниле за своју децу, за све нас.

Дуга, бескрајна је листа жена које су заслужиле своје место у историји Србије, које су својим радом, знањем, храброшћу, талентом прославиле места у којима су живеле и радиле – које су прославиле Србију у свету. Почевши од жене домаћице, сељанке и раднице, болничарке и борца у рату, песникиње, сликарке, уметнице, научнице, спортисткиње, директорке, предузетнице, политичаре, жене активне у хуманитарном и друштвеном раду.

Ми, у Народној странци исказујемо дужно поштовање и уважавање према свакој жени – без обзира да ли она живи у граду, или на селу, да ли је запослена, или није, колико година има, да ли је супруга, или самохрана мајка, да ли је на истакнутом положају у друштву, или вредна домаћица која брине о својој породици најбоље што зна и уме.

Имао сам срећу и задовољство да сарађујем са многим изузетно способним женама и да се уверим колико су жене у Србији вредне, мудре, снажне, оптимистичне и добронамерне, пожртвоване и свестране, усмерене ка изградњи боље будућности за све грађане и грађанке Србије.

Истичем да су жене наш најдрагоценији, природни, развојни ресурс Србије који још увек нисмо ангажовали у довољној мери. Због тога ће моја лична, наша заједничка политичка борба бити посвећена управо том циљу – да у што већој мери поштујемо и ангажујемо све жене Србије као у свему равноправне и једнако вредне чланице наше заједнице, у целокупном друштву.

Данас, на ваш дан, са радошћу свих нас, поручујем:

ЖИВЕЛЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ!

С поштовањем,

Вук Јеремић

председник Народне странке