Вучићу потребно 16 година да врати оно што је узео пензионерима

Председник државе Александар Вучић је пре три године незаконитом и неуставном одлуком отео пензионерима у Србији оно што су деценијама пре тога својим радом зарадили.

Данас, медијским манипулацијама покушава да убеди наше најстарије суграђане да им он лично нешто враћа кроз симболичну помоћ од 5 хиљада динара.

„Вучић је у последњих 36 месеци сваком пензионеру који је до 2014. године имао пензију од 35 хиљада динара месечно, отео укупно 79200 динара неуставним Законом о привременом уређивању начина исплате пензија“.

Да би у потпуности вратио пензионерима оно што је отео, Вучићу би овим темпом требало 16 година, што је нешто мање од времена колико му је, како се хвалио у предизборном споту, требало да врати књигу у библиотеку.

„Као што нису изграђени станови који коштају пар стотина евра по квадрату, као што данас просечна плата у Србији није 500 евра, и као што Србија нема највећи привредни раст у региону, већ управо супротно најмањи, тако, нажалост, ни наши стари суграђани не могу да очекују било какав бољитак док земљом управља напредњачка власт“.

Народна странка се залаже да се пензију два пута годишње усклађују са растом цена и инфлацијом, као и за укидање Закона о привременом умањењу пензија.

07. 11. 2017.