Народна странка

Вучић не жели да се утврђује порекло имовине

Вучић не жели да се утврђује порекло имовине

БЕОГРАД -‎ Пре тачно годину дана, Александар Вучић је изнео још једно од својих, показаће се, неиспуњених обећања – најавио је доношење закона о пореклу имовине до краја 2016. године, односно почетком 2017. године.

Народна странка пита Александра Вучића: зашто није донесен закон о пореклу имовине? Да ли би напредњачки тајкуни, попут Николе Петровића, Звонка Веселиновића, Славише Кокезе, Драгољуба Збиљића и многих других, могли да објасне грађанима Србије своје милионе? 

Питамо Александра Вучића да ли је истина да се мала групица блиска СНС-у енормно обогатила последњих година, у Србији у којој скоро два милиона људи живи на граници апсолутног сиромаштва и у којој је просечна плата најмања у Европи? 

Народна странка се залаже за другачију логику: да минимална цена рада буде повећана, а да се уштеде направе тако што ће престати да се пљачка државна имовина и национални ресурси. 

Зато се залажемо за хитно доношење закона о пореклу имовине, као и за именовање специјалног тужиоца за високу корупцију.

Народна странка
14.11.2017.