Народна странка

Јовановић: Синиша Мали и даље вређа интелигенцију Београђана

Јовановић: Синиша Мали и даље вређа интелигенцију Београђана

Представљајући „Београд на води“ као „симбол промена и кључни развојни пројекат“, Синиша Мали наставља да вређа интелигенцију Београђана.

Није највећи проблем што за више од три године нису успели да уселе две стамбене зграде, већ што је оваквом верзијом тог пројекта Београду начињена велика материјална штета, а Србија стављена на међународну црну листу земаља осумњичених за прање новца.

Савски амфитеатар јесте стратешко земљиште Београда, али је оно морало бити искоришћено за добробит свих Београђана, а не опскурних инвеститора, наводно из Абу Дабија.

Јавно питам Синишу Малог:

- Где су три и по милијарде евра страних инвестиција, које су обећане оваквом верзијом „Београда на води“?

- Ко су прави власници који стоје иза овог пројекта?

- Како је могуће да Београд унесе у заједничко предузеће земљиште вредно милијарду евра и обавеже се на све трошкове његовог рашчишћавања и опремања, а да приватни инвеститор постане његов већински власник са улагањем од свега неколико десетина милиона евра?

- На који начин ће стамбено насеље и шопинг мол покренути развој Београда и читаве Србије, што је од 2015. године обећавао заједно са господином Гораном Весићем?

- Да ли је Синиша Мали у протекле четири године био градоначелник свих Београђана или агент за продају некретнина за рачун приватних инвеститора сумњивог порекла?

Синиша Мали ће, нажалост, остати упамћен као градоначелник који је радио у корист приватног а не јавног интереса, произвео до сада незабележен број афера, злоупотребио кључни стратешки простор Београда, изместио на погрешно место главну железничку станицу, натерао Београђане да странцима годишње плаћају 38 милиона евра за прераду отпада, што је у целом свету профитабилан бизнис.

Након свега набројаног, мало је рећи да Синиша Мали није заслужио министарску функцију.

 

Потпредседник Народне странке и изабрани одборник Скупштине Београда

Никола Јовановић