Народна странка

Вулин на прославу Прве петолетке закаснио годину и по дана

Вулин на прославу Прве петолетке закаснио годину и по дана

Министар одбране Александар Вулин посетио је општину Трстеник како би присуствовао прослави 69. годишњице оснивања "Прве петолетке".

Општински одбор Народне странке Трстеник обавештава Александра Вулина да је на прославу закаснио чак годину и по дана, јер од децембра 2016. године, када је одлуком Владе Александра Вучића већи део компаније "Прва петолетка" гурнут у стечај, радници ових фабрика немају шта да прослављају.

Изјавом да је "Прва петолетка' данас на својим ногама захваљујући инвестицијама Владе Републике Србије“ министар Вулин је јавност довео у заблуду, јер је, понављамо, већина фабрика ППТ гурнута у стечај, док су преживеле само Наменска индустрија и Термометалуршка обрада и то упркос лажним тврдњама Александра Вучића да  су за неке од ових предузећа пронађени инвеститори из Немачке и Италије.

Општински одбор Народне странке Трстеник захваљује се Вулину на посети општини Трстеник и  изражава жаљење што је министар у посету Трстенику дошао без тетке, јер би након њене посете радници можда поново имали разлог да славе.