Народна странка

Основан Општински одбор Народне странке у Трстенику

Основан Општински одбор Народне странке у Трстенику

Општински одбор Народне странке у Трстенику одржао је оснивачку скупштину у пуној сали већнице Народног универзитета.

Скупштини су присуствовали први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, чланови председништва Владимир Вучинић, Александар Бабић и Јован Нешовић, као и представници Народне странке из  других градова у Србији.

Скупштина је за председника Општинског одбора Народне странке у Трстенику изабрала доктора Владан Миодраговића, а за потпредседнике Славишу Пуношевца, Јурицу Терзића и Горана Петровића.

Новоизабрани председник Народне странке у Трстенику Владан Миодраговић подсетио је да је тај град био трећи у старој Југославији по привредном расту, град инжењера и радника који су поставили куполу Храма Светог Саве у Београду, калемара који су били највећи произвођачи и извозници лозно-садног калема и пољопривредника чији су се производи налазили на свим светским тржницама, и изразио уверење да Трстеник поново може да се нађе не само на мапи Србије, већ и света.

„Пред општинским одбором Народне странке у Трстенику је тежак задатак, али овај одбор чине изузетно успешни људи за које сам сигуран да ће у наредном периоду успети да се изборе за први циљ који смо себи поставили, а то је да у Трстеник вратимо амбијент у којем се због изговорене истине људи неће хапсити и отпуштати. Људи који данас воде Трстеник себе сматрају напредним, а због њихове напредне политике смо остали без 'Прве петолетке', без 5.000 радних места, без помоћи пољопривредницима, без Трстеника који су људи препознавали као место у којем желе да остану да живе. То је оно што морамо да мењамо, а мени је част да будем први међу једнакима, међу часним људима који ће покренути тај процес промена“, рекао је Миодраговић.

Члан Председништва Народне странке Владимир Вучинић истакао је да му је изузетно задовољство што је у Трстенику препознао енергију људи који су спремни да остваре своју визију и циљеве.

„У Трстенику препознајем ону енергију и циљеве због које сам се и укључио у Народну странку. На самом оснивању странке рекао сам да сам ту да се изборим за правду, али то не могу сам, као појединац, и радујем се кад видим људе који ће ми у томе помоћи.“

Први потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић истакао је да је пред Народном странком борба против режима који је понизио и лекаре и просветаре и пензионере и раднике и који манипулацијом, уместо резултатима, одржава своју власт.

„Србија је данас земља урушених институција, урушеног система вредности, земља у којој је готово све подређено кампањи једне партије и једног човека који раднике претвара у путујући циркус који иде од митинга до митинга, у људе који, због страха од губитка посла, прикупљају капиларне гласове. Србија је земља у којој се грађани понижавају тако што им неко, попут Палме, удељује милостињу пред камерама. Држава у којој председник Републике говори о томе како су ријалити програми сјајна ствар, земља најнижих плата и најнижег раста БДП-а у региону. И то су чињенице, то је истина са којом морамо да се суочимо, а онда и да отпочнемо борбу да се такво стање промени, јер то дугујемо нашој деци која, ако ми данас нешто не урадимо, ако се већ данас не покренемо, неће остати у својој земљи“, рекао је Алексић.

Скупштина Народне странке у Трстенику одлучила је да општински одбор чине Драган Алексић, Стојиљко Ацковић, Ружица Ђоки, Бобан Ђорђевић, Јулија Јовановић, Љубиша Кнежевић, Славиша Лазовић, Марија Марковић, Слободан Матицки, Душан Мишић, Снежана Младеновић, Срђан Мутавџић, Јован Павловић, Иван Петрашиновић и Милан Стојић.