Народна странка

Народнa странкa позива чланове и симпатизере на протест "Не дамо нишки аеродром"

Народнa странкa позива чланове и симпатизере на протест "Не дамо нишки аеродром"

Извршни одбор Народне странке одржао је данас у Нишу ванредну седницу у проширеном саставу, поводом најаве Владе Србије да ће преузети аеродром „Константин Велики“.

Недопустиво је да се спутава развој нишког аеродрома а тиме и целог Ниша за рачун остваривања већег профита страног концесионара београдског аеродрома „Никола Тесла“.

Власт из Београда намеће Нишлијама одлуку о питању од општег интереса, као што је будући статус нишког аеродрома, у процесу из којег су искључени стручна јавност, политички представници грађана и медији.

То цео процес чини недовољно транспарентним и изазива оправдању сумњу у корупцију и остваривање личне материјалне користи неких актера.

Осуђујемо непримерен речник представника највише државне власти када говоре о оправданом незадовољству грађана Ниша“.

Потцењивачким односом према грађанима Ниша, називајући њихове протесте „тупавим“ јер су у великом броју исказали забринутост за заштиту јавног добра, показује се не само недостатак политичке културе и цивилизованих манира, него и одсуство домаћег васпитања.

Народна странка позива своје чланове и симпатизере да узму активно учешће у грађанским протестима у Нишу и тиме дају свој пун допринос заустављању бахатости режима према другом највећем граду у Србији и његовим становницима.