Народна странка

Да ли градска власт у Нишу оставља аеродром без јефтиних летова и значајног прихода?

Да ли градска власт у Нишу оставља аеродром без јефтиних летова и значајног прихода?

Народна странка захтева од напредњачке градске власти у Нишу да грађанима хитно одговори зашто је одлучила да Аеродром „Константин Велики“ уступи држави и да ли ће нишки аеродром остати без јефтиних летова.

Јавност је претходних дана упозната са документима у којима руководство аеродрома тврди да садашњи износ такси не омогућава опстанак аеродрома, а неспособна градска власт је потом по хитном поступку одлучила да преда имовину грађана Ниша, што значи да ће се све одлуке везане за нишки аеродром доносити у Београду, а не у Нишу.

Зашто је таква одлука донета непосредно по давању београдског Аеродрома „Никола Тесла“ страном концесионару? Да ли је то учињено да би Србија испунила своје обавезе према концесионару, а на штету грађана Ниша?

Подсећамо да Народна странка захтева објављивање штетног уговора о концесији београдског аеродром којим је паразитски режим Српске напредне странке усрећио још једног страног инвеститора а одузео грађанима Србије још један важан национални економски ресурс.

Апсолутно све у вези са овом концесијом је било незаконито и сакривено од очију јавности – од непостојеће студије оправданости, сукоба интереса концесионог саветника и победника концесије до одсуства заштите запослених у Аеродрому „Никола Тесла“.

Народна странка ће расветлити све штетне и корупционашке послове напредњачког режима, а специјални тужилац за високу корупцију, кога ћемо именовати после скорог пада садашње власти, имаће пуне руке посла.

 

Повереништво Народне странке Ниш