Народна странка

Јовановић: Скандалозне претње Народној странци!

Јовановић: Скандалозне претње Народној странци!

Политичка клима у Србији и даље се погоршава, што се директно поклапа са усвајањем новог Закона о Безбедносно-информативној агенцији.  

Паралелно са усвајањем новог закона о БИА, којим се та служба у потпуности приватизује и инструментализује у политичке сврхе, обавештавамо јавност о два озбиљна инцидента.

Директор БИА Братислав Гашић је у скупштинској клупи отворено наговестио посланицима Народне странке да ће се БИА у наредном периоду бавити нашом странком.

Тужно је што се Гашић бави демократском опозицијом у ситуацији у којој пред српским безбедносним апаратом стоје много конкретнији изазови, попут срастања државе са организованим криминалом, нерешеног политичког убиства Оливера Ивановића, прања новца и слично.

Свесни смо да ћемо у том контексту у наредним месецима бити предмет политичко-медијског насртаја најгоре врсте, али нас то само додатно учвршћује у нашој борби и намерама.

Исто тако, генералном секретару Народне странке Стефану Јовановићу и његовом брату су током протеста у Нишу поводом национализације аеродрома упућене претње из више извора блиских безбедносним структурама.

Генералном секретару Народне странке је "препоручено" да престане да се бави политиком, а његовом брату је "добронамерно" саветовано да се на неко време склони из Ниша, свог родног града.  

Наша странка је овим претњама само додатно мотивисана да се бори за права и слободе обичног човека у Србији. Зато ћу, као новоизабрани одборник у Скупштини Београда, на првој седници градског парламента покренути иницијативу да се формира радно тело за борбу против корупције и криминала у нашем главном граду.  

 

Потпредседник Народне странке

Никола Јовановић