Постављање Радоичића још један Вучићев потез ка столици за Косово у УН

Постављење Милана Радоичића, само шест месеци након убиства Оливера Ивановића, за потпредседника Српске листе, наставак је политике јачања криминалних структура на Косову коју води председник Србије Александар Вучић са намером да сломи отпор Срба.

Истовремено, то је и пут за отварање сценарија у коме ће, када управо због оваквих потеза ситуација на Косову ескалира, Вучић свој пристанак да Косово добије столицу у УН приказати грађанима Србије као изнуђено средство да спречи рат и заштити Србе, а не безусловну капитулацију његове политике.

„Радоичић је човек из сенке, који је до сада био неформални центар моћи из којег су се водили Вучићеви државни и приватни послови у Косовској Митровици и на целом Косову, који је шамарао градоначелнике на северу Косова, за кога је чак и председник СНС-а Александар Вучић признао да ’не одбацује могућност да је учествовао у убиству Ивановића’. Чак и чланови СНС-а искрено се стиде што са човеком кога на северу Косова зову ’краљ Милан’ и доживљавају као криминалца, деле политичку партију“, наводи се у саопштењу Повереништва Народне странке за Косово и Метохију.

Радоичић и његов кум Звонко Веселиновић и до сада су имали стварну власт на северу Косова, где владају криминалне банде које блиско сарађују са албанским криминалцима и које своје операције несметано шире и по централној Србији, уз дозволу власти у Београду.

Народна странка месецима указује на Вучићев план да обезбеди Косову столицу у УН на путу до коначне предаје Косова.

У намери да то спречимо, искористићемо сва легитимна средства и посланици Народне странке покренуће иницијативу да се у Скупштини Србије коначно одржи седница на којој ће се расправљати о Косову и Метохији.