Народна странка

Народна странка Горњи Милановац: Напредњачка власт изазвала колапс у снабдевању лековима

Народна странка Горњи Милановац: Напредњачка власт изазвала колапс у снабдевању лековима

Спремајући се за предстојеће локалне изборе Народна странка свакодневно разговара са грађанима који су огорчени на функционере и администрацију.

Заслужујемо боље! Нисмо ми осуђени на немаштину и немар!

Нас је више који знамо, можемо и умемо да радимо свој посао.

Ако наше мајке роде, одгаје здраву и добру децу, ако наше школе и факултети описмене младе људе и формирају интелектуалце који су познати и признати широм света, шта онда шкрипи?

Наша власт, јер не брине о нашој деци и народу!

Када желимо квалитетну здравствену услугу, неретко, морамо да платимо приватног лекара – обједините фондове, уредите систем, станите на страну народа који вас бира .

Недопустиво је да се средства за лечење болесне деце прикупљају путем смс порука, а да љубав страних држава купујемо поклањањем милијарди – направите приоритете.

Урушавањем Апотекарске установе "Горњи Милановац", наши суграђани су лишени примарне здравствене заштите.

Чиме да се лечимо? Како да народ у селу дође до лекова?

Како доставити лекове у Бершиће, Леушиће, Лочевце, Бољковце, Прањане, Враћевшницу, Брђане, Љутовницу, Срезојевце, Теочин, Врбаву, Коштуниће, Таково, Брезну, Врнчане, Бањане ... и на Рудник?

Ово никад нигде није било! Срамота!

Коме је у интересу да не постоји дежурна апотека? Коме је у интересу да од здравог прави болесно и затвара?

У нашој општини су прошле године почели проблеми у снабдевању лековима, а грађани и даље редовно од својих зарада издвајају у здравствени фонд. Несташице лекова су почеле пре годину дана, а сада је потпуни колапс.

Како је до тога дошло? Ко је уништио нашу апотеку? Зашто? Ко је одговоран? Да ли то неко враћа подстанарски дуг?

Политичка елита својим понашањем, сплеткама и другим беспризорним поступцима креирала је такву атмосферу да се пристојни, вредни, креативни, писмени и поштени људи гнушају политике и не желе да учествују у јавном животу. Због тога смо ту где јесмо. Вредни, писмени, потврђени се повлаче, а талог испливава и вршља.

Ми знамо да се спискови подршке свакодневно прелиставају и да се на основу тога локално руководство понаша према појединим грађанима као „мајка“, а према другима као „маћеха“.

Није довољно што убирају порез, наплаћују паркинг, трују нас неусловним котларницама, сад нас лишавају примарне здравствене заштите. Брука!

Људи који врше власт су одговорни и морају да омогуће услове за пристојан живот, развој и напредак (на територији целе општине), због тога су бирани! Ако то не могу, не умеју или неће, наше је да се одупремо ненародном режиму који влада у медијском мраку и пуни бисаге.

 

Народна странка
Горњи Милановац