Народна странка

Народна странка: Стратешко партнерство са ПСГ и Ђиласом у циљу промене власти СНС у Београду

Народна странка: Стратешко партнерство са ПСГ и Ђиласом у циљу промене власти СНС у Београду

Народнa странка је на вечерашњој седници председништва донела одлуку да ступи у стратешко партнерство са Покретом слободних грађана (ПСГ) и са Драганом Ђиласом, као потенцијалним кандидатом за градоначелника на предстојећим изборима за Скупштину града Београда.

Народна странка је донела ову одлуку имајући у виду потребу да се формира снажно опозиционо језгро, које ће моћи да се супротстави штетној, рушилачкој и клептоманској власти СНС-а у Београду.

Позивамо све остале искрене опозиционе актере да нам се придруже.

Народна странка сматра да заједнички циљеви нашег опозиционог језгра треба да буду убрзан развој града, покретање индустријске и трговинске активности, увођење урбанистичког реда, унапређење јавног превоза, подизање нивоа здравствених услуга, пренамену "Београда на води", јачање социјалне заштите и нижи рачуни за грађане, као и нулта толеранција према криминалу и корупцији.

Желимо да се на овај начин изборимо да Београд буде истинска европска метропола, капија за извоз српске робе у свет, културна и образовна престоница региона, а не предмет пљачке похлепних градских функционера и њима блиских лица.

Председништво је овластило председника странке Вука Јеремића да договори програмске и техничке елементе партнерства са ПСГ и Драганом Ђиласом.