Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Јавност мора да зна шта је Вучић тражио, а шта добио од Москве

Санда Рашковић Ивић: Јавност мора да зна шта је Вучић тражио, а шта добио од Москве


Народна посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић на данашњој седници Скупштине Србије поставила је питање председнику Републике Александру Вучићу о исходу његове посете Москви. 
Она је указала да јавност има право да зна шта је у Москви, у име Србије, председник тражио, а шта добио.
„Упркос томе што је посета Москви председника Републике била најављивана на велика звона и одлично је медијски пропраћена, јавност није сазнала готово ништа конкретно о тој посети. Председник је медијима рекао да смо добили све оно што смо тражили,  али  јавност и даље не зна ни шта је то Србија тражила, ни шта је добила“.
Посланица Рашковић Ивић је додала да постоји велика дискрепанца у извештавању домаћих и руских медија о исходу ове посете.
„Домаћи таблоиди, посебно они под контролом режима, писали су да малтене Руси долазе са војском да помогну Србији да ослободи своју јужну покрајину. Са друге стране, руски медији, конкретно „Комерсант“ пишу да је Путин одбио Вучићеву молбу да Русија стави вето на столицу “Косова“ у Уједињеним нацијама, а да за узврат Србија нећа ући у НАТО. Јавност мора да зна да ли је Вучић то заиста тражио или „Комерсант“ износи лажи“, рекла је потпредседница Народне странке.
На данашњем заседању Санда Рашковић Ивић је поставила питање  Министру Владану Вукосављевићу и  РЕМ-у   да ли ће „Пинк“ телевизији, након понижавања и гнусне увреде девојчице која је погинула током бомбардовања 1999. године бити одузета национална фреквенција.
Она је подсетила да је је национална фреквенција, према Уставу Србије јавно добро од општег интереса које представља државну имовину. 
„То није био вербални деликт, него деликт части, изговорен на телевизији са националном фреквенцијом, изговорен са државне својине. Овакво омаловажавање деце која су погинула мученичком смрћу никада се није догодило или видело и то хитно мора да престане“, упозорила је потпредседница Народне странке и позвала министра и РЕМ да одговоре на питање шта ће учинити да "Пинк" изгуби националну фреквенцију.